Mijn behandelmethode

Het doel van mijn behandeling is de balans tussen belasting en belastbaarheid van het lichaam te herstellen.
De belastbaarheid wordt verhoogd door een combinatie van intensieve massage en training. Hierdoor wordt het functioneren van gewrichten en spieren hersteld na blessures en operaties.

De deep tissue massage is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Het doel daarvan is de volledige capaciteit van een spiergroep te kunnen benutten. Spierweefsel dat overbelast is trekt vocht aan waardoor de spier harder en korter wordt. Hierdoor kan een spier niet optimaal aanspannen of verlengen. Dit heeft altijd effect op het functioneren van ander weefsel zoals pezen, aanhechtingen op het bot, gewrichtsbanden (ligamenten) en gewrichten. Blessures in genoemde weefsels kunnen dus het gevolg zijn van het disfunctioneren van het spierstelsel.

Door druk uit te oefenen op de spier, wordt het vocht gemobiliseerd en kan daarna via de bloedcirculatie worden afgevoerd. Het behandelen van overbelaste spieren is bijna altijd gevoelig, omdat een normale druk bij overbelaste spieren al als pijnlijk wordt ervaren. Door na de massage een ijs- of warmtebehandeling te geven, wordt de pijn verlicht en de doorbloeding gestimuleerd.

De belastbaarheid moet weer opgebouwd worden. Voor het opbouwen van de belastbaarheid wordt een trainingsprogramma opgesteld. Om te trainen kan gebruik gemaakt worden van een goed geoutilleerde oefenzaal, of in de fitnessruimte van Sporting de Gors.